3 stvari na koje treba da obratite pažnju pri kupovini nakita

Nakit odavno predstavlja vrednost. Tako je i danas. Ono što se promenilo je kvalitet. Današnji kupci zaista treba da obrate pažnju na to što kupuju, jer je tržište preplavljeno jeftinim nakitom, odnosno robom lošeg kvaliteta.

Kupovina nakita je drugačija od ostalih kupovina... Sjaj često zasenjuje kupca, zato zaboravlja da postavlja pitanje, odmah želi za sebe nakit, a mnogi trgovci znaju da iskoriste ovu situaciju. Ljudi u većini slučajeva sa golim okom ne mogu da razlikuju običan, bezvredan nakit od vrednog komada. Zamislite, kada kupujete tehničku robu, koliko pitanja postavljate trgovcu: Gde je proizvedena roba? Postoji li garancija? Ako ima, na koliko vremena i na šta se odnosi? Gde se može popravljati u slučaju kvara? Mogao bih da nastavim.

Ova pitanja trebali bi da postavljate i prilikom kupovine nakita, jer pretpostavljam da za svoj novac želite kvalitet, koju godinama možete nositi s ponosom. Bilo gde da kupujete nakit, preporučujem Vam da tražite lupu, pomoću koje se možete ubediti da je svaki detalj nakita na svom mestu. Pogledajte da li je sa unutrašnje strane prisutan pečat radnje i finoće, kakva je izrada, da li je kamenje zaista ufasovano ili samo prilepljeno, itd.

Budite savestan kupac, jer nakit ne kupujete svakog dana! Ne dozvolite nikome da Vam prodaje mačku u džaku.