Šta sve čini cenu?

Jednostavno, a ustvari komplikovano pitanje. Za razliku od ostalog nakita, kod nas je svaki komad jedinstven, izrađen po Vašoj meri odnosno po Vašem ukusu. Prilikom porudžbine Unikat nakita, umetnički komad koji se izrađuje prema tačnim dimenzijama može da se posmatra i tokom procesa izrade, gde Vi imate mogućnost da dajete svoje sugestije. Boja zlata, debljina i širina materijala, sa kamenom ili bez kamena, vrsta kamena odnosno stil fasovanja – to su takvi prilagodljivi detalji, kojima samo vaša mašta i novčanik može da bude granica.

Cenu unikatnog nakita određuje više faktora. S jedne strane gramaža zlata, odnosno količina i veličina kamena koju sadrži nakit, a sa druge strane broj utrošenih kreativnih radnih sati. Izrada umetničkog komada često zahteva više dana.

KREATIVNI STVARALAČKI RAD

U slučaju kreativnog stvaralačkog rada potrebno je udvostručiti vreme rada: nakit je samo ishod, proces rada počinje mnogo ranije, odnosno poprima i takav oblik što iz ugla posmatrača može da deluje kao uzaludan rad.

MATERIJALI

Cenu nakita pre svega određuje svetska tržišna cena upotrebljenog plemenitog metala (zlato, srebro) po gramu koja može da varira.

MASIVNOST – DEBLJINA I ŠIRINA MATERIJALA

Što je deblji i širi materijal – to je veća cena. Ukoliko je budžet oskudan, moguće je malo korigovati debljinu i širinu materijala, ali to može da ima svoje mane. Ako je nakit suviše uzak ili tanak, njen strukturni integritet može da bude ugrožen – biće kao i većina nakita koja se prodaje u ostalim radnjama – neće izdržati svakodnevno nošenje. Mi ne izrađujemo takav nakit.

VRSTA KAMENA

Istina je da je brilijant „najblistaviji” kamen, ali zašto ne bi ste izabrali druge dragocene kamene, kao što su safir, smaragd, rubin ili opal? Izbor kamena je beskrajan, a ponekad jedan adekvatno ufasovan kamen retke boje oživljava nakit i daje individualnost osobi koja ga nosi.

 

Koliko košta jedan solitaire prsten sa brilijantom?

  • Cena 14 karatnog zlata sa gubitkom: 40 €/gram
  • Cena izrade: od 150 €/prsten
  • Cena dragog kamena: 0.1 ct VSI TOP WESSELTON (G) – 195 €
  • Uz svaki prsten izrađen kod nas dobijate ekskluzivno poklon pakovanje